گلخانه مکانیزه چیست؟ + مصالح مورد نیاز ساخت

گلخانه مکانیزه

گلخانه مکانیزه چیست انسان­ها از همان ابتدا، به صورت غریزی، می­دانستند که برای ادامه بقا نیاز به غذا دارند. با گذشت سال‌های بسیار، همزمان با یکجا نشینی انسان­های اولیه در کنار رودخانه­ها، کشاورزی رونق یافت. آنها با کاشت بذر و نگهداری و رسیدگی به گیاه، مواد غدایی مورد نیاز خود را تامین می­کردند.

با گسترش جمعیت و افزایش نیاز به غذا، کشاورزی نیز گسترش یافت. با گذشت زمان روش جدیدی در کاشت و بهره برداری از بذر ابداع شد. این روش که “کشت گلخانه­ای” نامیده می­شود، ویژگی­های خاصی نسبت به کشاورزی سنتی دارد.

طبق اسناد تاریخی، پیشینه­ی ابداع روش گلخانه­ای به روم باستان باز می­گردد. مدارک به دست آمده از روم نشان می­دهد که روش گلخانه­ای توسط کشاورزان رومی ابداع شده است. داستان از این قرار بود که امپراطوری در روم به نوع خاصی از گیاه خوردنی بسیار علاقه داشت.

بنابراین به کشاورزان دستور داد این گیاه را در تمام فصل­ها کشت کنند. در صورتی که کشت این گیاه در فصل­های سرد مثل پاییز و زمستان ممکن نبود.بنابرابن با همفکری کشاورزان وسیله­ای ساخته شد.  این وسیله شکل چرخ بود و طوری طراحی شده بود که روزها به بذر گیاه نور بتابد و شب به جای گرمی منتقل شود. این عمل بذر را از سرما در امان نگه میداشت و پرورش گیاه را ممکن ساخت.

این نخستین شکل استفاده از روش گلخانه­ای در تاریخ است.

البته کاشت و برداشت گلخانه­ای، با توجه به پیشرفت تکنولوژی، امروزه به صورت مکانیزه انجام می­شود.

روش مکانیزه­ای دارای مزیت­های بسیاری است که در ادامه به شرح هر یک می‌پردازیم.

 

برتری گلخانه مکانیزه نسبت به کشاورزی سنتی چیست؟

روش­های نوین دارای برتری­هایی هستند که در روش­های سنتی وجود ندارد. در این بخش از مقاله ویژگی­هایی که کشاورز در گلخانه مکانیزه دارد را مطرح می‌کنیم.

ویژگی اول: امکان پرورش محصول در فصل­های مختلف

در کشاورزی سنتی انتخاب بذر با توجه به آب و هوا و میزان بارش متفاوت است. اما در کشت گلخانه  مکانیزه، امکان انتخاب هر نوع بذری وجود دارد.

ویژگی دوم: صرفه جویی در آبیاری

آبیاری زمین های کشاورزی به دو صورت انجام می­شود.

  • آبیاری با آب باران
  • آبیاری توسط کشاورز به وسیله­ی ایجاد چاله روی زمین

بدترین اتفاق در روش اول، عدم بارش باران است. در این صورت بذر گیاه سیراب نمی­شود و ممکن است کامل از بین برود. در این صورت کشاورز متحمل ضرر می­شود.

در روش دوم که اکثر زمین­های کشاورزی به این روش آبیاری می­شوند، با هدر رفتن مقدار زیادی آب رو به رو هستیم. همچنین روان شدن آب سبب جا به جایی املاح و مواد مغذی خاک می­شود. این امر سبب می شود که بخشی از گیاهان به اندازه­ی کافی املاح و مواد مغذی جذب نکنند.

اما آبیاری در روش مکانیزه، به صورت قطره­ای است. همچنین گیاه، به صورت اوتوماتیک آبیاری می شود. آبیاری مکانیزه، علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، نظارت بر این عملکرد را نیز آسان تر می­کند.

ویژگی سوم: بهره برداری بیشتر

رسیدگی و نظارت بر شرایط محیطی موجب کشت بیشتر محصول می­شود. کاشت بذر در شرایط کاملا کنترل شده، بهره­ وری تمام بذرها و در نهایت برداشت محصول بیشتری را حاصل می­شود. همچنین

امکان تنظیم دما به صورت خودکار

آبیاری به موقع

در دسترس بودن املاح مغذی برای تمام بذرها

از جمله  مواردی هستند که به بهبود روند پرورش کمک می­کند.

ویژگی چهارم: حفظ منابع طبیعی

علاوه بر صرفه جویی و حفظ منابع آب در روش گلخانه­ای مکانیزه، منابع خاک نیز حفظ می­شود. چرا که کاشت بذر های مختلف در خاک، به مرور مواد مغذی در خاک را از بین می­برد. دلیل این امر را می توان سم پاشی، کودهای شیمیایی، انواع سم و آبیاری نامناسب دانست. کنترل و نظارت صحیح موارد گفته شده در روش مکانیزه حفظ منابع طبیعی را فراهم می­کند.

ویژگی پنجم: جبران هزینه­ها

در ابتدا ممکن است تامین منابع مالی برای احداث گلخانه مکانیزه دشوار باشد. چرا که راه­اندازی چنین محیطی ملزم به داشتن تجهیزات مدرن گوناگونی است. اما باید توجه داشته باشید که تمام هزینه ها، با توجه به تولید بیشتر جبران خواهد شد. بهره برداری از محصولات در گلخانه مکانیزه چند برابر است. همچنین هزینه­های جانبی چون آبیاری به صورت چشم گیری کاهش می­یابد. بنابراین بعد از شروع کار علاوه بر جبران هزینه­ها، سود بسیاری عاید خواهد شد.

تجهیزات مورد نیاز گلخانه مکانیزه

راه اندازی گلخانه مکانیزه نیازمند تجهیزات خاصی است که در ادامه مطرح می‌کنیم. استفاده از تجهیزات مدرن سبب شده تا خطاهای انسانی در کاشت و برداشت به شدت کاهش یابد. این تجهیزات عبارتند از:

دستگاه های تهویه هوا

سیستم های سرمایشی

سیستم های گرمایشی

دستگاه های خنک کننده

دما سنج مدرن و هوشمند

دستگاه های مه پاش

سیستم آبیاری

صفحات تنظیم نور

تجهیزات پنجره سقفی

دستگاه های کنترل پی اچ ، ای سی

دستگاه های کنترل کننده دما و رطوبت

نکاتی که در تهیه بذر گلخانه مکانیزه باید بدانید!

یکی از مهمترین عواملی که سبب کشت محصول عالی می­شود، انتخاب بذر مناسب است.

در صورتی که از بذر مرغوب جهت بهره­ برداری استفاده نشود، متحمل زیان خواهید شد.

توجه داشته باشید که بذر حتما باید تازه باشد

بذر خریداری شده باید خالی از سنگ ریزه، شن و کاه و… باشد

پوسته بذر تهیه شده باید بدون ترک و سالم باشد

مهمترین مصالح در ساخت گلخانه مکانیزه

در ابتدا مقاله درباره تجهیزات گوناگون مورد نیاز در گلخانه مکانیزه صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم مهمترین ابزار برای احداث یک گلخانه  استاندارد را به شما معرفی کنیم.

مهمات گلخانه مکانیزه

 یکی از نام آورترین ­ها در صنعت تولید و فروش کف کاذب، آرمان فلور است. آرمان فلور با سابقه بیش از بیست و پنج سال، رزمه­ی درخشانی در تولید و عرضه کف کاذب دارد.

همچنین پروژه­­های بیشماری در زمینه­های مختلف خصوصا فروش کف کاذب گلخانه مکانیزه دارد. به دلیل تولید و عرضه­ی بدون واسطه، کف کاذب های آرمان فلور بسیار مقرون به صرفه است.

یکی از اصول مهم در ساخت کف کاذب آرمان فلور، بهره­مندی از بهترین متریال در ساخت است. امکان ارسال کف کاذب به سراسر کشور با ضمانت محصول وجود دارد. برای خرید کف کاذب ایده­آل خود با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
اولین navigation menu here خود را ایجاد کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه